Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Albanijos virtuvė yra panaši į Turkijos, Graikijos nacionalines virtuves, taipogi turi slaviškų maisto ruošimo tradicijų.

Pagrindiniai patiekalų ingredientai yra mėsa, vaisiai ir žuvis. Vasarą labai mėgiama šalta sriuba. Ji būna ruošiama iš jogurto, atskiesto vandeniu su svogūnais, agurkais, riešutais ir krapais. Albanijoje gaminamas triušienos troškinys su svogūnais, cinamonu, rozmarinu, lauro lapais, raudonojo vyno actu, raudonuoju vynu ir kitais produktais. Mėgiamos įdarytos paprikos.

Albanijoje geriama turkiška kava. Tai sodri ir stipri kava, kuria mėgaujantis siūloma užkąsti medaus pyragėliais, cukruotais vaisiais ar kitais desertais.

Šalyje yra gaminami vynai. Baltas yra populiaresnis nei raudonas. Albanijoje mėgiamas ir vietinis konjakas.