Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Visų Šiaurės Afrikos valstybių kulinarijai didelę įtaką turėjo keliautojai, pirkliai, užkariautojai, emigrantai ir imigrantai. Su finikiniečiais atkeliavo dešra, kartaginiečiais kviečiai, manų kruopos. Alžyriečiai iš berberų išmoko gaminti kuskusą. Arabai atgabeno įvairius prieskonius. Su turkais šalyje pasirodė saldumynai, o Naujasis pasaulis parodė bulves, pomidorus, cukinijas, aitriąsias paprikas.

Alžyro šiaurėje maisto ruošimo tradicijoms yra jau apie 2000 metų.

Alžyre valgoma prie žemų stalų, o maistas imamas dešinės rankos nykščiu, smiliumi ir viduriniuoju pirštu. Kairioji ranka laikoma nešvaria, o valgant naudoti daugiau nei tris pirštus negalima, nes tai reiškia persivalgymą.

Alžyriečiai mėgsta užkandžiauti alyvuogėmis, svogūnais įdarytais pyragėliais, kaišiniais, mėsa.

Viena iš tradicinių patiekalų yra ėrienos kepsnys iškeptas medžio anglies kepsninėje. Taip pat chorba vadinamas ėrienos ar vištienos kepsnys su daržovėmis, kuris būna labai gausiai skaninamas prieskoniais. Šalyje gaminamas kuskusas su vištiena bei džiovintomis daržovėmis, baklažanų salotos, kebabai, mėsos kukuliai, duona iš manų kruopų. Yra mėgiami troškiniai. Gaminami vegetariški iš daržovių. Tradicinis troškinys yra gaminamas specialiame moliniame puode iš avienos ar vištienos, kur svarbiausia sudedamoji dali yra kiaušiniai. Gaminamos avienos dešrelės, esant Ramadanui verdama sriuba iš pomidorų, lęšių, svogūnų, ryžių, česnakų, įvairių prieskonių ir kitų produktų, gaminamas troškinys iš baltų pupelių.

Desertui gaminami medaus pyragėliai, įdaryti pyragėliai arba cukraus sausainiai.

Alžyre geriama labai stipri kava.

Padėkite mums, sau ir kitiems keliautojams!

Norime suprasti Jūsų kelionių tikslus bei įpročius, kad galėtume parengti ir pateikti Jums kuo aktualesnę ir įdomesnę informaciją keliautojų portale kelioniumanija.lt. Tam prašome atsakyti keletą klausimų.

Mygtukas