Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Armėnijos virtuvė yra laikoma viena iš seniausių pasaulyje. Maisto ruošimo tradicijos skaičiuoja tūkstančius metų.

Labai populiarūs yra sūriai, daržovės, mėsa, lavašas. Valgoma daug žalumynų.

Šalyje labai daug valgoma duonos, o pati populiariausia yra lavašas. Šis miltinis paplotėlis valgomas prie įvairių patiekalų arba vienas. Paplotėliai labai mėgiami su įvairiais įdarais.

Sūris yra labai populiarus patiekalas, kuris gaminamas iš karvės arba ožkos pieno.

Populiaru valgyti sriubas, kurios ruošiamos labai įvairios. Jos valgomos žinoma su lavašu.

Šašlykas yra ypatingas patiekalas. Jis gaminamas iš įvairių gyvulių mėsos. Be to šalis garsėja plovais. Yra daug plovo gaminimo būdų. Jis gali būti ruošiamas su granatais, su žuvimi ar su džiovintais vaisiais.

Maistas Armėnijoje yra pakankamai aštrus, nes kalnuose užauga daug įvairių prieskonių.

Šalis garsi saldumynais. Chalva yra kilusi iš šios šalies. Verdamos įvairios uogienės bei labai mėgiami pyragėliai.

Konjakas yra nacionalinis gėrimas. Šalyje yra labai geros sąlygos augti reikalingoms vynuogėms. Armėnai moka gaminti ir vyną, bet jo gaminama vis mažiau, nes sunku atlaikyti konkurenciją. Šalyje gaminamas granatų vynas, kuriame yra daug antioksidantų. Jie saugo nuo vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų, prailgina žmogaus gyvenimą. Pasaulyje granatų vynas gaminamas vos keliose vietose. Natūralaus granatų vyno skonis yra saldus ir malonus, juntami prinokę vaisiai.