Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Baltarusijos virtuvė panaši į kitų slavų šalių virtuvę ir yra išlaikiusi nemažai senovinių maisto ruošimo tradicijų. Kadangi Baltarusija ir Lietuva yra kaimyninės šalys, nemažai patiekalų yra labai panašūs.

Vienas iš pagrindinių maisto produktų Baltarusijoje – tai bulvės. Daugybė patiekalų yra gaminami iš bulvių. Apie bulves yra kuriamos dainos ir šokiai, bulvės laikomos kone „antrąja duona“. Šalyje yra daugybė maitinimo įstaigų, kurios gamina tik patiekalus iš bulvių. Populiariausias bulvių patiekalas Baltarusijoje yra bulviniai blynai.

Baltarusiai taipogi valgo nemažai mėsos. Prie mėsos valgių paprastai patiekiamos bulvės ir daržovės. Mėgstami sūdyti ir truputį parūkyti lašiniai.

Baltarusiai moka labai įvairiai marinuoti ir konservuoti daržoves, uogas. Taipogi šalyje labai mėgiami grybai.

Populiariausi tradiciniai nealkoholiniai gėrimai – gira, sula.