Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Bosnijos ir Hercegovinos virtuvei didelę įtaką darė Trukijos, taip pat graikų ir Viduržemio jūros kulinarinės tradicijos.

Tradicinis bosnių patiekalas yra mėsos ir daržovių troškinys, taipogi mėgiamos dešrelės. Bosniai paprastai naudoja daugybę prieskonių, tačiau saikingais kiekiais. Dauguma patiekalų yra lengvi, dažnai verdami vandenyje. Iš mėsos rūšių, bosniai paprastai valgo jautieną ir avieną.

Šalyje mėgstami Rytietiški saldymynai. Tradicinis desertas yra chalva, kuri gaminama iš sezamo sėklų ir medaus, mėgiami pyragaičiai su įdarais.

Populiariausias alkoholinis gėrimas yra brendis. Labai mėgiamas naminis slyvų brendis, kuris vadinamas Rakija. Hercegovinos regione klimatas yra palankus vynuogėms auginti, tad čia gaminami puikūs vynai. Tradicinis stiprusis gėrimas iš vynuogių – loza, kuris yra panašus į itališką grapą, tik mažiau saldus.

http://www.kelioniumanija.lt/konkursasnyc