Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Brazilijos virtuvei įtakos turėjo portugalų ir indų virtuvė, taip pat afrikietiškos maisto ruošimo tradicijos. Brazilijos virtuvei būdingos jūros gėrybės, žuvis. Gausiai naudojamas kokosų pienas, alyvuogių aliejus. Brazilai mėgsta įvairius sumuštinius ir kitokį maistą, kurį galima imti rankomis ir suvalgyti keliais kąsniais.

Brazilų valgoma duona labai panaši į prancūzišką batoną.

Braziliški patiekalai:

  • Feijoada – tai nacionalinis brazilų patiekalas: troškinys, gaminamas iš juodųjų pupelių, kiaulienos nugarinės, rūkyto kumpio, kiaulės kojos bei kt. produktų.
  • Guisado – vėžlių troškinys
  • Lombo de porco – kiaulienos nugarinės kepsnys
  • Tacacá – tiršta sriuba su krevetėmis pagardinta česnaku
  • Vatapá – patiekalas, gaminamas iš krevečių, ryžių, kokoso pieno ir žuvų taukų
  • Jacaré – delikatesas, gaminamas iš krokodilienos
  • Caruru – tai patiekalas iš krevečių, okros, svogūnų, pagardintas pipirais
  • Barreado – mėsos troškinys su kukurūzų miltais
  • Lagosta com leite de coco – omaras su kokoso pienu
  • Tutu de feijão – pupų troškinys, patiekiamas su keptu kiaušiniu ar dešrelėmis
  • Cuscuz – patiekalas, gaminamas iš kukurūzų ir vištienos
  • Sardinha na brasa – tradicinės brazilų dešrelės

Braziliški saldumynai:

  • Pieno pudingas
  • Moliūgo saldainiai su kokoso riešutu
  • Avokadų kremas
  • Juodasis šokoladas su aitriosiomis paprikomis

Gėrimai:

  • Kava – brazilų itin mėgstamas gėrimas ir svetingumo simbolis. Neretai per dieną brazilai išgeria po 12-24 puodelius kavos.

Alkoholiniai gėrimai:

  • Cachaça – cukranendrių degtinė arba kitaip, baltasis romas.
  • Chopp – braziliškas alus