Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Čiliečių virtuvėje dominuoja žuvis ir jūros gėrybės. Taip pat vartojama jautiena ir vištiena, kukurūzai ir ryžiai.

Čilėje itin mėgstamos tirštos sriubos.

Tradiciniai patiekalai:

  • Empanada – tai pyragas su maltos arba kapotos jautienos įdaru, pagardintu svogūnais, virtais kiaušiniais, alyvuogėmis.
  • Zarzuela – tradicinis žuvies troškinys, patiekiamas su pikantišku padažu.
  • Bistec a lo pobre – kepsnys, patiekiamas su bulvėmis, kiaušiniais, svogūnais.
  • Arroz con pollo – vištienos troškinys su ryžiais.
  • Cazuela de ave – tai vištienos ir ryžių sriuba su daržovėmis.
  • Chupe – soti žuvienė, gardinama sviestu, sūriu.
  • Pastel de choclo – kukurūzų pyragas su mėsos įdaru, pagardintu daržovėmis, alyvuogėmis bei kietai virtais kiaušiniais.
  • Empanada de queso – pyragaitis su sūrio įdaru.
  • Anticuchos – tradicinis patiekalas, gaminamas iš jautienos širdies, kukurūzų, gardinamas česnaku, kmynais ir „čili“ pipirais.

Gėrimai:

  • Mote con huesillo – tai tradicinis nealkoholinis gėrimas, gaminamas iš lukštentų kviečių ir džiovintų persikų.
  • Licuados – vaisinis pieno kokteilis.
  • Arbata – Čiliečiai mėgsta juodą arbatą su citrina.

Alkoholiniai gėrimai:

  • Vynas – Čilės vynai pasaulyje labai populiarūs. Tai yra viena iš pagrindinių šalies eksporto prekių. Čilėje yra 5 vyno regionai: Atakama, Coquimbo, Aconcagua, Centrinis slėnis ir Pietinis regionas. Geriausiais pripažįstami vynai iš Centrinio slėnio.
  • Pisco – degtinė, gaminama iš vynuogių. Tai ne tik Čilės, bet ir kaimyninės Peru nacionalinis gėrimas.