Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Danų virtuvė nedaug skiriasi nuo kitų Skandinavijos šalių virtuvių, taip pat turi ir Vokietijos virtuvės bruožų. Tradiciniai patiekalai – sotūs ir gana riebūs, dauguma gaminami iš nuo seno danų valstiečių augintų ir gamintų produktų: kiaulienos, jūros gėrybių, grūdų, pieno, vaisių ir daržovių.

Populiariausias daniškas patiekalas yra sumuštinis (smorrebrod), paprastai gaminamas iš ruginės duonos, užtepamas sviestu. Ant viršaus dedama jautiena, kiauliena, lašiša, krevetės, sūris, salotos ar kitas priedas.

Kiti daniški patiekalai:

  • Kepta antis su obuoliais, slyvomis, karamelizuotomis bulvėmis, kopūstais ir ruduoju padažu
  • Virta menkė su garstyčių padažu, ištirpintu sviestu, kietai virtais kiaušiniais, krienais ir virtomis bulvėmis
  • Daniški pyragaičiai (wienerbrod)
  • Migdoliniai riestainiai (kransekage)
  • Obuolių pyragas (aeblekage)