Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Tradiciniai estų valgiai – sotūs ir kaloringi. Estų virtuvė turi daug skandinavams būdingų bruožų – čia daug patiekalų iš žuvies ir kiaulienos, o ypač iš bulvių. Nacionaline estų žuvimi laikoma strimelė, tačiau patys estai ją valgo gan retai. Panašiai kaip ir lietuviai, estai mėgsta juodą ruginę duoną.

Tradiciniai patiekalai:

  • Kraujinė dešra
  • Žąsis, kimšta slyvomis
  • Täidetud vasikarind – veršienos mentės kepsnys
  • Raugintų kopūstų ir kiaulienos troškinys
  • Grybų sriuba
  • Hernesupp – žirnių sriuba, ypač mėgiama žiemos metu
  • Rosolie – silkės, bulvių ir burokėlių mišrainė, kuri sovietiniais laikais buvo praradusi populiarumą
  • Marinuotas ungurys

Žinomiausias estų gėrimas – likeris Vanna Tallin, paprastai geriamas praskiestas sodos vandeniu arba pilamas į kavą ar arbatą. Jo skonis primena romą. Estai taip pat mėgsta alų.

http://www.kelioniumanija.lt/konkursasnyc