Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Haičio virtuvė yra puikus prancūzų ir afrikiečių kultūrų derinys. Taip pat ji panaši į ispanišką virtuvę, bet išsiskiria stipriais prieskoniais. Pakrantėse mėgiama žuvis, moliuskai ir kitos jūros gėrybės. Dažnai šalyje valgoma kepta ožkiena, kiauliena, naminiai paukščiai, kurie skanaujami su ryžiais. Šalyje yra labai daug įvairių vaisių.

Haityje gaminamas romas yra žinomas pasaulyje. Be šio gėrimo, šalyje mėgiama degtinė iš cukranendrių, kuri dažnai gardinama įvairiomis žolelėmis.

Saugant savo sveikatą, patartina gerti vandenį išpilstytą į butelius arba virintą, vaisius būtina nusiplauti, nulupti ir maistą valgyti gerai iškeptą ar išvirtą.