Kelioniumanija.lt

Šiaurės Italijoje esanti Parma garsėja ne tik vienu seniausių universitetų Italijoje (o taip pat ir visame pasaulyje), bet ir kitu pasaulyje pripažintu produktu – Parmos sūriu, parmezanu arba tiesiog parmigiano reggiano. Šis kietasis karvės pieno sūris neretai kulinarų yra tituluojamas sūrių karaliumi ir jam yra sukurtas netgi specialus įstatymas.

Vienas iš itališkosios virtuvės šedevrų – tai vytintas Parmos kumpis, pasižymintis išskirtiniu skoniu ir kvapu. Pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose Parmos kumpis paminėtas prieš daugiau nei 2000 metų.

Kumpis gali vadintis Parmos vardu tik tuomet, kai yra pagamintas naudojant senovinę per amžius nesikeičiančią technologiją, be to, specialios veislės kiaules šiam kumpiui paruošti gali auginti vos kelios dešimtys ūkių Italijoje.

Be to, romėnai Parmos vardu vadino apvalius skydus, legionierių naudotus kovoje. Manoma, jog miestą įkūrė etruskai. 



SUŽINOKITE TIKSLIAS SKRYDŽIŲ KAINAS

Pasirinkite miestą, iš kurio vykstate.
Įveskite miesto, šalies arba oro uosto pavadinimą
Įveskite miesto, šalies arba oro uosto pavadinimą
Skrydis atgal
Suaugę 1
Vaikai (2-11 m.) 0
Kūdikiai (0-23 mėn.) 0
Jei kūdikiui kelionės metu sukanka dveji metai, prašome rezervuoti vaikišką bilietą.


Padėkite mums, sau ir kitiems keliautojams!

Norime suprasti Jūsų kelionių tikslus bei įpročius, kad galėtume parengti ir pateikti Jums kuo aktualesnę ir įdomesnę informaciją keliautojų portale kelioniumanija.lt. Tam prašome atsakyti keletą klausimų.

Mygtukas