Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Jamaikos patiekalams skaninti naudojama daug pipirų ir kitų aitrių prieskonių, bet beveik nenaudojama druska.

Nacionalinis patiekalas, kuris yra labai dažnai valgomas pusryčiams yra ackee vaisiai su sūdyta menke. Jamaikiečiai gamina ryžių ir pupelių patiekalus kokoso piene, krevetes su kokoso pieno padažu gaminamos krevečių salotos su ananasais, apelsinais, mėtomis su citrininiu-jogurtiniu padažu.

Kiti Jamaikos virtuvės patiekalai:

  • pudingas iš kukurūzų miltų;
  • troškinti kopūstai su pipirais, svogūnų ir česnakų milteliais;
  • marinuota kepta žuvis;
  • kukurūzų duona;
  • žuvies sriuba;
  • krevetės su česnaku, papaja, svogūnais ir patiekiamos su ryžiais arba makaronais;
  • vištiena iškepta ant grotelių su citrinų arba žaliųjų citrinų sultimis patiekiama su jamaikietišku jerk sauce padažu;
  • kepta duona iš cassava miltų su kepta žuvimi;
  • Coco duona valgoma dar šilta su svietu;
  • acto marinate marinuota ir iškepta žuvis;
  • saulėje džiovinta mėsa. Šiam patiekalui dažniausiai naudojama kiauliena, vištiena arba žuvis. Mėsa yra marinuojama aštriuose prieskoniuose, o po to džiovinama;
  • Mannich sriuba yra aštri. Ji gaminama iš ožkos mėsos, žaliųjų bananų, česnakų, laiškinių svogūnų, pipirų;
  • moliūgų sriuba;
  • raudonųjų pupelių sriuba;
  • troškintos pupelės.

Jamaikoje yra mėgstami saldumynai. Populiariausi yra kokoso skonio ledai. Yra kepama bulla – saldi bandelė, gaminamas bulvių pudingas, bananai tešloje, kokosiniai pyragaičiai bei pyragai. Per Kalėdas kepamas tradicinis Kalėdų tortas.