Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Formuojantis Kanados virtuvei, daugiausia įtakos turėjo britų ir prancūzų nacionalinės virtuvės. Kanados virtuvėje juntamos ir vietinių gyventojų – eskimų tradicijos. Atskiruose Kanados regionuose maisto ruošimo tradicijos turi savų būdingų bruožų.

Šalies vakaruose maisto ruošimo tradicijas įtakojo Skandinavijos, Vokietijos ir Rytų Europos šalių virtuvės. Rytinėje šalies dalyje daugiausia išlikę anglų virtuvės palikimo, tuo tarpu Kvebeko apylinkėse vyrauja prancūziška virtuvė.

Kanadoje valgoma kiauliena, jautiena, itin mėgstama žvėriena (stirniena, bebriena, šiaurinių elnių, briedžių, kurapkų mėsa).

Kanadoje itin mėgstamas klevų sirupas ir kiti gaminiai iš klevų. Ne veltui šalies simbolis – klevo lapas.

Pusryčiams kanadiečiai paprastai valgo košes, dribsnius, geria kavą, arbatą, sultis. Pietūs paprastai yra lengvi – valgomi sumuštiniai, sriuba. Vakarienei valgomi mėsos, jūros gėrybių patiekalai

Desertai labai dažnai ruošiami su klevų sirupu.

Tradiciniai patiekalai:

  • Mėsos pyragas (Tourtiere) – tai kiaulienos ar kitos mėsos kepsnys padengtas sluoksniuota tešla. Tai tradicinis Kalėdų patiekalas
  • Sviestinės tešlos pyragėliai – gaminami su įvairiais įdarais
  • Oka sūris – riebokas prancūziško stiliaus dažnai aitroko skonio pusiau minkštas sūris
  • Bulvių šiaudeliai su sūriu ir padažu (Poutine)
  • Lašiša ant lentelės – tai lašišos filė kepama ant laužo ant specialių medinių lentelių
  • Kinų pyragas (Pate Chinois) – šį pyragą sudaro trys sluoksnis: jautiena (paprastai pagardinama svogūnais ir pipirais), grūdų sluoksnis ir grūstų bulvių sluoksnis.

Gėrimai:

  • Alus
  • Sidras (obuolių, vyšnių)
  • Kanadietiškas viskis (gaminamas iš rugių)