Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Kazachai išsivystė iš klajoklių, tad jų virtuvėje dar ir dabar yra išlikę pagrindiniai patiekalai iš avienos ir arklienos.

Tradicinis patiekalai yra shuzhuk – tai yra dešros pagaminti iš rūkytos arklienos. Taip pat kuyrdak – patiekalas iš šviežiai paskerstų arklių, avių arba karvių širdies, kepenų, inkstų, ir kitų organų. Visa tai yra supjaustoma į gabalus, verdama aliejuje ir patiekiami su svogūnais ir paprika.  Basturma yra patiekalas iš avienos, valgomas su šviežiais agurkais ir pomidorais. Kazachai gamina nacionalinį troškinį iš avienos

Prie daugelio patiekalų yra valgoma apvali ir plokščia duona.

Kazachijoje pagrindinis gėrimas yra arbata.

Tradicinis alkoholinis gėrimas yra kumysas, kuris gaminamas iš kumelės pieno.