Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Kenijoje maistas yra suderintų įvairių kultūrų tradicijų mišinys.

Prabangiuose restoranuose galima paragauti tokių netradicinių patiekalų kaip kepsių iš zebro ar Afrikos tapyro. Šalyje galima mėgautis ir labai įvairiu vegetarišku maistu.

Labai mėgstamos ir labai skanios yra šviežiai spaustos vaisių sultys.

Kenijoje gaminamas tradicinis jautienos ir ryžių troškintas patiekalas. Tradicinė šalies duona yra vadinama Ugali. Ji gaminama iš kukurūzų miltų duona būna patiekiama su įvairiais troškiniais. Vegetariškas labai skanus patiekalas yra gaminamas iš sėjamųjų avižirnių padažo su virtais ryžiais, bulvėmis, šutintais plantanais, virtais manijokais ar tradicine duona.

Populiariausias desertas yra Mandazi, dar vadinamas Mandaazi, Mahamri arba Mamri. Patiekalas primena spurgas. Jas dažnai valgo per pusryčius arba kaip užkandį.