Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Kolumbijos virtuvė turi panašumų su kitomis Lotynų Amerikos virtuvėmis. Kolumbijos gyventojai valgo itin daug vaisių, kurių dauguma mums, lietuviams, yra egzotiniai. Tradiciniai Kolumbijos patiekalai gan skiriasi skirtinguose regionuose.

Dar iki atvykstant europiečiams, Kolumbijos teritorijoje ir kitose Andų šalyse gyvenusios indėnų gentys augino per 200 bulvių rūšių.

Kolumbiečiai ne tik mėgsta gerti kavą. Iš kavos pupelių gaminama daugybė kitų produktų – sausainiai, saldainiai, vynai, ledai, desertai ir t.t. Kolumbijoje itin mėgstami saldumynai. 

Tradiciniai Kolubijos patiekalai:

  • Bandeja paisa – tai patiekalas, gaminamas iš ryžių, pupų, jautienos, dešros, avokado.
  • Arepa – tai tortilijos iš kukurūzų miltų tešlos, gaminamos su sūriu ir patiekiamos su sviestu.
  • Sancocho de gallina – tai tiršta vištienos sriuba, patiekiama su didžiuliu vištienos gabalu ryžiais ir daržovėmis.
  • Ajiaco – vištienos sriuba, verdama iš trijų rūšių bulvių.

Desertai:

  • Rres leches – tai minkštas pyragas, pamirkytas piene, pagardintas plakta grietinėle ir kondensuotu pienu.
  • Arequipe

Alkoholiniai gėrimai:

  • Aguardiente – nacionalinis Kolumbijos stiprusis anyžių skonio alkoholinis gėrimas. Skirtinguose šalies regionuose šis gėrimas gaminamas savaip.
  • Romas