Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Virtuvė Kosta Rikoje yra sujungta iš indėnų ir ispanų maisto gaminimo tradicijų.

Pagrindiniai produktai yra ryžiai, juodosios pupos ir kukurūzai. Jie gaminami su įvairiais prieskoniais, žolelėmis, padažais ir daržovėmis.

Pusryčiams tradicinis patiekalas yra gaijo pinto – mišinys iš ryžių ir pupų su pipirais, svogūnais ir kinza.

Pietums tradicinis patiekalas yra ryžiai, pupos su daržovėmis ir mėsa bei keptas bananas, kuris yra garnyras prie mėsos.

Kosta Rikoje gaminama kepta žuvis, pyragėliai iš kukurūzų miltų tešlos su sūrio, pupų ar aštrios vištienos įdaru, jūrinė žuvis išmirkyta citrinų sultyse bei geldėlės.

Kava yra labai populiarus gėrimas. Ji geriama visą dieną bei patiekiama po bet kokio valgio. Mėgstamiausia arbata yra matė.