Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Malaizijos virtuvė yra labai įvairi. Joje juntama Tailando, Kinijos, Indijos bei arabiškos virtuvių bruožai.

Pagrindinis, daug kur dominuojantis produktas yra įvairūs ryžiai. Tradicinis labai populiarus patiekalas yra biryani. Jis gaminamas iš ryžių, mėsos arba daržovių, jogurto ir specialių prieskonių: kalendra, cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas, mėtų, lauro lapai, imbieras, česnakai, svogūnai. Jogurtas dedamas su pagal indų tradicijas paruoštu sviestu.

Šalyje gaminamas daug iš makaronų, valgoma indišką duoną. Populiari yra įvairi mėsa, tik tačiau islamą išpažįstantys žmonės nevalgo kiaulienos. Malaizijoje mėgiama žuvis ir jūros gėrybės. Tradicinis yra žuvies pyragas, kuris būna įvyniotas  į bananų lapus.

Vienas iš tradicinių patiekalų yra ryžiai, garinti kokosų piene. Taip paruošti ryžiai valgomi su riešutais, agurkais bei aštriu padažu.

Malaizijoje mėgiami saldumynai. Jie dažniausiai gaminami iš kokoso pieno, drožlių ir palmių cukraus. Čia desertai gaminami ir iš mums neįprastų ingredientų, pavyzdžiui, raudonųjų pupelių bei lipnių ryžių.

Populiariausi gėrimai yra arbata ir kava. Nacionalinis gėrimas ruošiamas iš plakamo kondensuoto pieno su presuota arbata. Gyventojai labai mėgsta imbiero arbatą, šokoladinį pieną.