Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Maldyvų virtuvėje vyrauja žuvies patiekalai bei ryžiai. Vieni svarbiausių ingredientų – kokosų pienas, žaliosios citrinos, aitriosios paprikos. Populiariausia žuvis šalyje – tunas.

Paprastai patiekalai yra gan aštrūs. Daržovių vartojama palyginti nedaug.

Vienas iš populiariausių tradicinių patiekalų – ryžiai, patiekiami su žuvies sultiniu (garudhiya), taip pat čili pipirais, žaliosiomis citrinomis, svogūnais.

Tradiciniai patiekalai Maldyvuose:

  • Mas huni – supjaustyta rūkyta žuvis, patiekiama su smulkintais kokosų riešutais ir svogūnais, dažniausiai pusryčiams.
  • Fihunu mas – aštri marinuota žuvis, kepama ant grotelių.
  • Hedhikaa – užkandžiai, gaminami iš įvairios žuvies.
  • Bajiya – žuvis, kepama tešloje ir pagardinama kokosų pienu bei svogūnais.
  • Gulha – nedideli pyragaičiai su rūkyta žuvimi.
  • Kulhi borkibaa – aštrus žuvies pyragas.

Kadangi vietiniai gyventojai yra musulmonai, alkoholis jiems oficialiai yra draudžiamas. Tačiau kurortuose užsieniečiai gali jo laisvai įsigyti.

http://www.kelioniumanija.lt/konkursasnyc