Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Maltos virtuvei būdinga Viduržemio jūros virtuvė, kurios kilmė siejama su Antikos virtuve. Šiai virtuvei būdinga kvietinė duona, jūros gėrybės, pieno produktai (sūriai).

Maltos virtuvė turi nemažai turkų virtuvės bruožų.

Nacionalinis maltiečių patiekalas – triušienos troškinys (Stuffat Tal-Fenek). Maltoje taip pat mėgstamos daržovių bei žuvies sriubos, populiarūs makaronų patiekalai, tešlos gaminiai, įdaryti patiekalai.

Aljotta – žuvies sriuba su ryžiais ir pomidorais, pagardinta česnaku, paprika, mairūnu. Hobz biz-zejt – alyvuogių aliejuje pakepinta ir prieskoniais pagardinta duona, patiekiama su pomidorais.

Maltietiški saldumynai labai panašūs į arabiškus saldumynus ir yra labai saldūs. Malta garsėja puikiu čiobrelių medumi.

Nors Malta nėra tarp Viduržemio jūros šalių, kurios pagamina daugiausia vyno, tačiau vynininkystės tradicijos čia gilios. Maltos salose auginamos Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay vynuogės.