Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Moldavijos virtuvei įtakos turėjo graikų, turkų, vėliau ir ukrainiečių, bulgarų, rusų maisto ruošimo tradicijos.

Šalyje vartojama labai daug daržovių. Pomidorai, baklažanai, svogūnai, česnakai, paprikos, baltieji kopūstai, pupelės ir kitos daržovės yra sūdomos, konservuojamos, kepamos, marinuojamos. Daug naudojama kukurūzų bei kukurūzų miltų.

Be daržovių gyventojai labai mėgsta mėsos patiekalus. Populiariausi yra guliašas, vištienos sriuba, kepta mėsa, ant grotelių kepta mėsa. Ant šventinio stalo visada patiekiami kopūstų suktinukai, makaronai ir šaltiena.

Tradiciniai patiekalai yra skirtingi įvairiuose regionuose. Rytuose labai mėgiami ukrainietiški barščiai, o pietuose – vištienos padažas. Virtiniai su mėsa yra tradicinis patiekalas teritorijose, kur daugiausia gyvena rusai.

Iš saldžiųjų patiekalų labai mėgstami sausainiai, kepami pyragai, kurie valgant yra mirkomi sirupe.

Žmonės Moldavijoje mėgsta gaivintis vaisių kompotais bei sultimis. Šalyje mėgiamas brendis, slyvų brendis tuica bei vynas. Vyno gamyba turi senas tradicijas. Moldaviškas vynas yra žinomas ir už šalies ribų.