Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Naujosios Zelandijos virtuvei įtaką darė anglai bei maoriai (Naujosios Zelandijos tauta, kurios protėviai yra kilę iš Centrinės Polinezijos). Maoriai į virtuvę įnešė saldžiąsias bulves kumara ir kolokazijas. Iš Europos atkeliavo kiauliena, aviena, įvairūs vaisiai, europietiškos bulvės, moliūgai, kviečiai ir cukrus.

Labai svarbus dalykas šalyje yra vakarienė. Jos metu susirenka visa šeima.

Šalyje daugiausiai valgoma mėsos ir daržovių. Labai populiarūs įvairia mėsa įdaryti pyragaičiai.

Žmonės labai mėgsta saldžius kepinius. Morenginis pyragas papuoštas vaisiais ir vyniniais guminukais vadinamas Pavlova. Pavadinimas skirtas rusų balerinos Anos Pavlovos pagerbimui. Yra kepami biskvitiniai sausainukai iš avižinių dribsnių, kokoso drožlių ir iš cukranendrių cukraus pagaminto vadinamo auksinio sirupo. Šie sausainiai vadinami Anzac biscuit. Pavadinimas yra toks pat kaip ir Australijos ir Naujosios Zelandijos armijų korpuso pavadinimas. Sausainiai taip vadinti pradėti, nes pirmojo pasaulinio karo metu mamos ir žmonos tokius sausainius siųsdavo vyrams ir sūnums.

Šalyje gaminamas naminis alus ir vynas. Naujojoje Zelandijoje yra apie 500 vynuogių auginimo ūkių ir apie 200 vyno daryklų.