Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Nepaliečių virtuvė skirtinguose šalies regionuose skiriasi, tačiau dauguma gyventojų tradiciškai valgo lęšių sriubą (daal), virtus ryžius (bhat) ir daržoves, troškintas su kariu (tarkari).

Nepaliečiai mėsą (paprastai ožkieną arba vištieną) valgo labai retai, dažniausiai esant ypatingoms progoms ar šventėms. Pietinėje šalies dalyje maisto gamybos tradicijose juntama indų įtaka, o šiaurinėje dalyje – tibetiečių.

Tradiciškai nepaliečiai nenaudoja stalo įrankių ir valgo dešine ranka.

Nepaliečiai arbatą paprastai geria su pienu. Nepalo arbatos pramonė yra palyginti stipri. Dauguma arbatos plantacijų yra šalies rytinėje dalyje. Čia – tai arbatos gėrimas, gaminamas iš arbatžolių, pieno ir gardinamas prieskoniais – imbieru ir kardamonu.

Tradicinis alkoholinis gėrimas yra raksi – tai stiprusis alkoholinis gėrimas, primenantis sakę.