Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Peru virtuvė – viena geriausių Lotynų Amerikoje. Joje gausu ne tik inkų palikimo, bet ir europiečių (ispanų, baskų, anglų, prancūzų) bei azijiečių (kinų Kantono srities ir japonų) nacionalinių virtuvių bruožų.

Peru garsėja čia augančių vaisių ir daržovių įvairove.

Tradiciniai peruiečių patiekalai yra palyginti aštrūs, kadangi dažnai naudojami čili pipirai, česnakai.

Pagrindiniai patiekalai:

  • Chupe de camarones – tiršta iš krevečių, pieno, kiaušinių ir pipirų ruošiama sriuba
  • Lomo Soltado – mėsa, kepama su svogūnais, ryžiais, pomidorais
  • Ceviche – citrinų arba žaliųjų citrinų sultyse su čili pipirais marinuota žuvis, patiekiama su saldžiosiomis bulvėmis, kukurūzais, svogūnais, kalendra
  • Papas a la Huancaina – populiarus užkandis iš šaltų virtų bulvių, gardinamas čili pipirais, česnakais, ir sūrio padažu
  • Palta Rellena – įdaryti avokadai (su svogūnais, pomidorais, kiaušiniais)
  • Causa – patiekalas, gaminamas iš virtų trintų bulvių ir tuno su pomidorais ir avokadais
  • Asado – tradicinis jautienos kepsnys, kepamas orkaitėje

Gėrimai:

  • Pisco – tai nacionalinis Peru (o taip pat ir kaimyninės Čilės) stiprusis alkoholinis gėrimas, gaminamas distiliuojant vynuogių sultis.