Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Korėjiečių virtuvės išskirtinumas yra ypatingas aštrumas. Čia gausiai naudojama raudonieji pipirai ir česnakai.
Korėjiečiai kaip ir japonai naudoja daug jūros produktų.

Pagrindinis patiekalas yra ryžiai ir makaronai, be kurių neapsieinama joks valgis. Labai paplitęs ryžių valgis – bibimbap. Tai akmeniniame karštame inde pateikiami ryžiai, o ant viršaus mėsa, daržovės, prieskoniai, žuvis ir kiti mėgstami produktai. Patiekalas yra valgomas tik tada kai yra gerai viskas išmaišoma.

Mėsa, taip pat yra vienas iš pagrindinių patiekalų. Dėl to restoranuose yra ypač populiarus mėsos kepimas ant grotelių.
Korėjiečių sriubos – suteikia sotumo bei šilumos žiemą.

Desertai – pagrindiniai ingredientai saldumynams yra medus, gličiųjų ryžių tešla, saldi raudonųjų bei žaliųjų pupelių masė ir sezamas.