Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Slovakijos virtuvėje svarbus vaidmuo tenka pieno produktams, kopūstams ir bulvėms – tai pagrindiniai daugelio tradicinių patiekalų ingredientai.

Nacionaliniai slovakų patiekalai:

  • Brynzove halušky – patiekalas, gaminamas iš bulvių tyrės, patiekiamas su brinza ir spirgučiais
  • Bulviniai blynai
  • Raugintų kopūstų sriuba
  • Česnačka – česnakinė sriuba
  • Čir – sriuba su brinza

Desertai:

  • Trdelnik – pyragas su riešutais
  • Štedrak – tradicinis Kalėdinis pyragas

Gėrimai:

  • Rūgpienis
  • Žinčica – pieno išrūgos

Alkoholiniai gėrimai:

  • Alus
  • Vynas – geriausiai žinomas vynas – tokajus
  • Slivovica – slyvų degtinė
  • Borovička – kadaginė degtinė
  • Hriato – alkoholinis gėrimas, gaminamas iš spirito, spirgučių ir medaus
  • Demanovka – žolelių užpiltinė