Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Slovėnų virtuvei didelės įtakos turėjo kaimyninės šalys. Vieni iš labiausiai mėgstamų patiekalų yra pasiskolinti į šių šalių. Iš Austrijos perimtas štrudelis ir Vienos šnicelis, iš Italijos – rizotas ir ravioliai, o iš Vengrijos – guliašas.

Be to, kiekviename regione slovėnų virtuvė yra skirtinga. Tam įtakos turi klimatas, geografinė padėtis bei kaimyninės šalys. Ten, kur vyrauja slėniai, labai populiari yra duona. Slovėnai labai didžiuojasi kepama duona, kuri yra labai įvairių rūšių. Be tradicinės, taip pat kepama saldi, su įvairiais įdarais duona, be to, yra specialūs receptai specialioms progoms.

Tradicinis Slovėnijos patiekalas yra Potica – tešlos vyniotinis su graikiniais riešutais.

Slovėnijoje valgoma daug mėsos, ypač avienos. Žmonės mėgsta daržoves, bulves ir grybus, kurių daug randama miškuose.

Slovėnai gamina gerą vyną, kuris yra panašus į itališką ar pietų Vokietijos. Bet slovėniški vynai išsiskiria sodrumu, klampumu bei yra truputį saldesni.

http://www.kelioniumanija.lt/konkursasnyc