Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Maža sala maistą gamina labai įvairiai bei turi didelį patiekalų palikimą. Tradicinius salos valgius gamina žmonės kaimuose. Šalyje daug patiekalų, kurie atkeliavo su atvykusiai indais, arabais, portugalais, olandais ar anglais.

Pagrindinis maistas Šri Lankoje yra ryžiai. Jie valgomi su padažais, mėsa, žuvimi ar kiaušiniais.

Vidurdienį yra valgomi ryžius su kariu, žuvis, mėsa, sriuba. Visas maistas yra susededamas iš karto į vieną lėkštę. Dedami ryžiai, iš kurių padaroma duobutė sriubai, o aplinkui prisidedama mėsos ar žuvies.

Patiekalai Šri Lankoje yra gana aštrūs. Šalyje mėgstamas marinuotas tunas, kepami dubenėlio formos blynai apskrudusiais kraštais, kurios valgo su kiaušiniu, pienu ar medumi. Gaminamas kokoso drožlių ir miltų troškinys bambuko lovelyje

Geriausias yra valgyti rankomis, bet dabar žmonės dažnai naudojasi šaukštais bei šakutėmis. Bet vietiniai gyventojai per šventes valgo rankomis.

Po pietų valgomi įvairūs vaisiai. Desertų beveik nėra.

Maistas saloje tradiciškai gaminamas akmeniniuose arba plytiniuose židiniuose moliniuose induose.

Šalis garsėja arbata. Ji dažnai geriama su pienu ir cukrumi. Taip pat mėgstama arbata su imbieru. Kolombe galima paragauti geros espresso kavos. Šri Lankoje yra gaminamas alkoholinis gėrimas toddy – gėrimas iš palmių. Taip pat gaminamas ir fermentuotas bei rafinuotas toddy – arrack.