Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Tailando (tajų) virtuvei būdinga daugybės prieskonių ir ingredientų derinimas. Dažnai ši šalis vadinama gurmanų rojumi. Tradicinė tajų virtuvė laikoma viena geriausių Rytų Azijoje. Tajų virtuvei įtakos turėjo indų ir kinų maisto gaminimo tradicijos.

Dauguma tailandietiškų patiekalų yra aštrūs. Tajų porcijos yra pakankamai didelės. Pagrindinis nacionalinis tajų patiekalas – ryžiai. Kiti tipiški tajų patiekalai – sriubos, salotos, žuvies ir jūros gėrybių patiekalai, daug vartojama daržovių, kiek rečiau – mėsos patiekalų. Populiariausia mėsa – kiauliena ir vištiena.

Tailande mėgstamos daržovės – pomidorai, paprikos, svogūnai, agurkai. Vieni iš įdomiausių tradicinių tajų patiekalų – kepti tarakonai. Tajai valgo daug vaisių, kurių dauguma lietuviams yra egzotiški. Vaisiai dažniausiai patiekiami desertui.

Tailando virtuvėje praktiškai nenaudojami lietuviams įprasti pieno produktai. Tajai vartoja kokosų pieną ir grietinėlę.