Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Venesuelos virtuvė turi europietiškos, indėniškos ir afrikiečių virtuvės bruožų.

Venesueliečių virtuvei būdingi produktai – kukurūzai, vištiena, jautiena, jūros gėrybės.

Venesueloje auga gausybė įvairiausių vaisių – apelsinai, ananasai, avokadai, papajos, mango, bananai, kokosai, melionai ir kt. Venesueloje itin mėgstamos daržovės.

Tradiciniai Venesuelos patiekalai:

Arepa – keptas kukurūzas su įdaru (mėsos, kiaušinių, pomidorų, sūrio ar kt.)

Cachapa – saldus blynas iš kukurūzų tešlos, patiekiamas su panašiu į mocarelą sūriu

Pabellon criollo – jautienos gabaliukai, patiekiami su ryžiais, žirneliais, bananais ir sūriu

Empanada – kukurūzų pyragas su vištienos, kumpio, žuvies ar sūrio įdaru

Populiariausias stiprusis gėrimas – romas.

Venesueloje itin mėgstama kava.