Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Vietnamietiška virtuvė turi daugybę kitoms Pietryčių Azijos ir Tolimųjų Rytų tautoms būdingų bruožų, ypač Kantono virtuvei būdingų maisto ruošimo tradicijų. Vietnamo virtuvėje vartojama daug ryžių, sojos produktų. Vietname mėgstamos sriubos.

Ryžiai – pagrindinis maisto produktas Vietname. Iš ryžių ruošiami įvairiausi patiekalai, tačiau dažniausiai jie patiekiami virti. Iš ryžių miltų gaminami makaronai (Banh pho).

Vietnamiečiai valgo įvairių, kartais itin egzotiškų, rūšių mėsą – tai šuniena, vėžliena, gyvačių mėsa. Gyvates vietnamiečiai augina specialiose fermose brangiems restoranams. Gyvačių mėsa čia laikoma delikatesu. Iš tradicinių mėsos rūšių paminėtinos jautiena ir kiauliena. Vietname taipogi mėgstamos jūros gėrybės.

Tradiciniai patiekalai:

  • Pho – ryžių miltų makaronų sriuba, verdama iš jautienos sultinio su daržovėmis ir prieskoniais.
  • Banh hoi – tai labai ploni ryžių makaronai, susukti į ryšulėlius.
  • Banh bao – vietnamietiški koldūnai
  • Banh xeo – tai ploni blyneliai, kurie yra kepami iš ryžių miltų su kokoso pienu. Blyneliai gaminami su kiaulienos, krevečių, žaliųjų pupelių daigų įdaru.
  • Banh chung – tai pyragėliai, pagaminti iš gličiųjų ryžių, suvyniotų į banano lapus ir įdarytų žaliosiomis pupelėmis, kiauliena. Tai tradicinis Naujųjų metų patiekalas.

Gėrimai:

  • Bia hoi – vietnamietiškas alus
  • Kava – vietnamiečių mėgstamas gėrimas