Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Filipinų virtuvė pradėjo formuotis, kai salos buvo Malajų salyno provincija. Tuo metu buvo gaminami malajietiški patiekalai.

Vėliau maisto gaminimo tradicijoms įtaką darė ispanai, amerikiečiai, indai, arabai, japonai, kinai.

Filipinų virtuvės pagrindinis skiriamasis bruožas yra gausus druskos, acto ir česnako naudojimas. Praito amžiaus antroje pusėje prie šių pagrindinių skoniu labai gausiai pradėtas naudoti cukrus.

Maisto gaminimo būdai labai skiriasi įvairiuose regionuose. Pavyzdžiui, šiaurėje mėgstamas švelnus maistas, o pieruose labai gausiai naudojami čili pipirai. Be to šiaurinėje dalyje žmonės labai mėgsta kiaulieną, o pietuose, ypač Mindanao dalyje ši mėsa vartojama labai mažai, nes čia dauguma gyventojų ten musulmonai.

Pagrindinis maistas Filipinuose yra žuvis, vėžiai bei ryžiai. Ryžiai valgomi labai dažnai ir labai įvairiai. Tai ir pagrindinis patiekalas, ir garnyras, ir desertas. Yra labai daug įvairių ryžių ruošimo būdų.

Filipinuose dažniau nei arbata yra geriama kava arba kakava.

Ukraina7Dnuo - 297 Eur (1)Daugiau info: https://a.pgtb.me/X267Sk