Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Laoso virtuvėje daug šiaurės rytų Tailando virtuvės bruožų. Laosiečiai mėgsta labai aštrų maistą, valgių ruošimui naudoja daug įvairiausių prieskoninių žolelių, daržovių.

Pagrindinis maistas Laose yra ryžiai, kurių kultūrinė ir religinė reikšmė Laose itin didelė. Daugybė tradicijų ir ritualų yra susiję su ryžių auginimu, apdorojimu, paruošimu valgiui. Ryžiai paprastai valgomi rankomis iš nedidelių indelių, vadinamų tip khao.

Tradiciniai patiekalai:

  • Laap – mėsos faršas, sumaišytas su daržovėmis, prieskoniais, pagardintas laimo sultimis ir didžiuliu kiekiu aitriųjų pipirų. Šis patiekalas gaminamas tiek iš žalios mėsos, tiek iš virtos mėsos, taip pat kartais gaminamas su žuvimi.
  • Tam maak hung – aštrios žaliosios papajos salotos su krabais ir žuvies padažu.
  • Ping kai – aštri grilyje kepta vištiena

Gėrimai:

  • Lao lao – ryžių viskis
  • Beerlao – nacionalinis Laoso alus
  • Kava – šalyje plyti didžiulės kavos plantacijos. Kava iš Laoso yra viena geriausių pasaulyje.

Ukraina7Dnuo - 297 Eur (1)Daugiau info: https://a.pgtb.me/X267Sk