Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Maroko virtuvė labai panaši į kaimynų Alžyro ir Tuniso tradicijas.

Maroke valgoma rankomis ir sėdima prie žemų staliukų. O valgio pabaigoje patiekiama arbata.

Maroko virtuvėje yra naudojami keli išskirtiniai produktai. Vartojamas argano aliejus, jis yra brangus, tad dažnai keičiamas alyvuogių aliejumi. Šalyje valgoma daug citrusinių vaisių. Fermentuotos druskoje citrinos yra žymus Maroko patiekalas, kuris gaminamas iš mažų citrinų ir naudojamas kaip pagardinimas įvairiems patiekalams.

Maroke yra paplitusi duona. Populiarus patiekalas yra kuskusas, tai yra stambios kvietinės kruopos virtos ir sumaišytos su džiovintais vaisiais ir riešutais.

Maroke gaminami troškiniai tadžinai. Jie gaminami moliniame troškintuve, kuris išsiskiria piltuvėlio formos dangčiu. Į troškintuvą sudedamos sluoksniais daržovės ir mėsa, , įpilama labai nedaug vandens ir troškinama. Tangija ir dar viena troškinių rūšis. Jiems naudojamas specialus puodas ir svarbiausi prieskoniai yra dažinė ciberžolė bei kmynas.

Esant Ramadanui labai svarbus patiekalas yra ankštinių sriuba harira ir bistėja – pyragas iš kvietinės tešlos įdarytas paukštiena, pagal tradicijas – balandžio mėsa.

Maroke valgoma daug šviežių daržovių, čia gaminamos įvairios salotos. Yra ruošiama daug skirtingų padažų salotoms. Gaminami petražolių, prieskoninių žolelių, iš šafrano ir imbiero, iš migdolų, sviesto ir t.t.

Maroke labai mėgstami saldumynai. Dažniausiai gaminama iš kvietinės tešlos, kuri būna verdama riebaluose ir mirkoma meduje ar cukraus sirupe.

Maroko virtuvė didžiuojasi mėtų arbata. Yra net speciali arbatos gėrimo ceremonija, kurios metu arbata verdama iš žaliosios arbatos, mėtų ir daug cukraus ir pilama iš 0,5 metro aukščio, kad susidarytų putos

Šalyje yra vengiamas kiauliena ir alkoholis, nes dauguma marokiečių yra musulmonai. Populiariausia mėsa yra aviena, jautiena, vištiena ir kupranugarių mėsa.

Ukraina7Dnuo - 297 Eur (1)Daugiau info: https://a.pgtb.me/X267Sk