Virtuvė

Kelioniumanija.lt

Norvegijos virtuvė yra gana įvairi, tačiau čia itin populiari žuvis. Žuvis ruošiama įvairiais būdais – džiovinama, marinuojama, sūdoma, rūkoma. Nuo seno populiariausios žuvys – menkės, silkės. Be žuvies čia populiarūs žvėrienos patiekalai.

Tradiciniai norvegų patiekalai:

  • fermentuota žuvis
  • mėsos pyragai
  • „Mamos kukulaičiai“ – nedideli maltos jautienos kukuliai, patiekiami su virtomis bulvėmis, troškintais žirneliais ar kopūstais, bruknėmis bei tirštu grietinės padažu
  • sūdyti ėriuko šonkauliai
  • ėriena su troškintais kopūstais
  • rūgštaus pieno sūris
  • krumkake – traškūs kūgio formos sausainiai
  • Blotkaker – sluoksniuotas pyragas, perteptas plaktu kremu ir uogiene

Gėrimai:

Alkoholiniai gėrimai parduodami tik specialiose valstybinėse parduotuvėse (Vinmonopolet).

  • Alus – tradicinis norvegų gėrimas, kuris seniau būdavo gaminamas prieš šventes kiekvieno norvego namuose. Didžioji dalis šiuo metu Norvegijoje gaminamo alaus – pilsner.
  • Akevit – stiprusis alkoholinis gėrimas (42-45%), gaminamas iš bulvių bei kmynų.

Ukraina7Dnuo - 297 Eur (1)Daugiau info: https://a.pgtb.me/X267Sk